top of page

Těstoviny s Goji pestem

Ač na tento recept padne trocha toho čekání, tak to stojí za to. Své tělo dobijete pořádnou dávkou zdravých tuků a bílkovin (včetně těch esenciálních), řadou minerálních látek, vitamínů i vlákniny. A vaše chuťové buňky také nezůstanou o nic méně ochuzeny. Tyto netradiční těstoviny splňují do puntíku heslo „zdravě, ale chutně.″

zdroj foto www.acotedajis.cz

Ingredience pro dva

250g pohankových těstovin 3 polévkové lžíce goji 50g sušených rajčat 2x 125ml studené vody 2 polévkové lžíce piniových oříšků 1 větvička rozmarýnu 1 malý stroužek česneku sůl a pepř 2 lžíce mandlových plátků

Co k tomu navíc

2x uzavíratelné nádoby 2x 125ml studené vody mixér

Jak na to?


1. Goji a sušená rajčata zvlášť vložte do uzavíratelné nádoby. Každé zalijte 125ml vody a minimálně na 10 hodin uskladněte v lednici.

2. Měkké plody i s vodou rozmixujte. Přidejte oříšky, nasekaný rozmarýn a nakrájený česnek. To vše dodá pestu nezaměnitelnou chuť i aroma. Zlehka chvíli pomixujte. Ve směsi by měly zůstat kousky, pro křupavější požitek. Nakonec dochuťte solí a pepřem (pokud použijete naše sušená italská rajčata, tak se solí opatrně nebo raději vůbec. Rajčata jsou již dostatečně slaná)

3. Nasucho opražte mandle, ať je máte nachystané k posypání hotového pokrmu.

4. Těstoviny jsme nechali nakonec schválně. Uvařte je dle návodu a ještě teplé smíchejte s hotovým pestem a posypejte připravenými mandlemi.

5. Teď už zbývá jediné, vychutnejte si tuhle zdravou dobrotu!


Za skvělý recept děkujeme (zdroj: www.acotedajis.cz)



Podpořte nás na Facebooku.

Také by vás mohlo zajímat

bottom of page