Pomazánka ze Sušených Rajčat

Vynikající pomazánka ze sušených rajčat, slunečnicových semínek a čerstvé bazalky. Není to žádný nový nápad, pomazánka ze sušených rajčat a ořechů či semínek existuje v mnoha různých variacích, nicméně já nějakou dobu asi žádné jiné zkoušet nebudu, protože tahle verze mi naprosto vyhovuje. S aranžováním si budete muset dát trochu práce, protože pomazánka sama o sobě příliš lákavě nevypadá, ale chuťově je opravdu vynikající, neváhejte.

zdroj foto www.veganotic.cz

Co budeme potřebovat:

1 a 1/2 hrnku slunečnicových semínek

15 větších sušených rajčat v oleji (sušená mimo olej nejdříve chvíli rehydratujte v teplé vodě)

2 lžíce panenského olivového oleje

kůra a šťáva z jednoho citrónu (ideálně chemicky neošetřeného)

1 velký nebo 2 menší stroužky česneku

3/4 hrnku lístků čerstvé bazalky (při odměřování lístky pořádně zmáčkněte, je jich potřeba opravdu dost)

1 lžička agáve sirupu (nebo jiného sladidla)

1 lžička sójové omáčky či tamari

himalájská sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

Jak na to

Vše dejte do větší mísy a dobře rozmixujte tyčovým mixérem. Ochutnejte a dochuťte (přidejte více rajčat, bazalky, citrónu, pepře...). Pokud používáte rehydratovaná sušená rajčata, budete patrně k dosažení požadované konzistence muset přidat pár lžic vody (nejlépe té, ve které jste máčeli rajčata). Podávejte s opečeným chlebem a zeleninou, např. marinovanými plátky červené řepy, rukolou či bazalkovým pestem. V dobře uzavřené nádobě vydrží pomazánka v lednici až týden.

zdroj foto www.veganotic.cz



Za skvělý recept děkujeme (zdroj: www.veganotic.cz)



Podpořte nás na Facebooku.

Také by vás mohlo zajímat

Napiš nám

Sleduj nás na sociálních sítích

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2017-2018 VitalBlog