top of page

Mrkvové sušenky s Rozinkami a Ořechy

Super mrkvové sušenky s rozinkami, kokosem a vlašskými ořechy. Ideální na výlety, svačinu či jen tak na doma. Původní recept upozorňuje na to, že sušenky do druhého dne lehce změknou a zvlhnou. Nemůžu to však ani potvrdit ani vyvrátit, protože zmizely hned po upečení.

zdroj foto www.veganotic.cz

Co budeme potřebovat:

1/3 hrnku mandlového, sójového nebo jiného rostlinného/ořechového mléka 1 lžíce mletého lněného semínka (nebo 1 vrchovatá lžička kukuřičného škrobu) 1/2 hrnku oleje (zkuste použít např. arašídový) 3/4 hrnku třtinového cukru 1 lžička pomerančové kůry (ideálně z chemicky neošetřeného pomeranče) 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu (či část cukru nahraďte vanilkovým cukrem) 1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky 1 lžčka prášku do pečiva či prášku do perníku 1 a 1/2 lžičky mleté skořice 1 lžička mletého zázvoru 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku špetka himalájské soli 1 hrnek na jemno nastrouhané dobré mrkve 1/2 hrnku sušeného kokosu 1/2 hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů 1 hrnek rozinek

Jak na to

Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečícím papírem (případně dobře vymažte tukem). Ve větší míse prsty propracujte pomerančovou kůru a cukr, poté přidejte mléko, lněné semínko, olej a vanilku a prošlehejte metličkou. Do této směsi prosejte mouku s práškem do pečiva, skořicí, zázvorem, muškátovým oříškem a solí. Jemně promíchejte, poté přidejte mrkev, kokos, ořechy a rozinky. Těsto by mělo být vlhké a trochu lepkavé. Na plech klaďte vrchovaté lžíce těsta (popř. použijte menší dávkovač na zmrzlinu, pokud máte), mezi jednotlivými sušenkami nechte nejméně 3 cm místa. Pečte 14 - 16 minut, dokud nejsou kraje nazlátlé a sušenky na povrchu pevné. Po vyndání nechte sušenky 10 minut chladnout na plechu, poté je opatrně přendejte na rošt a nechte plně vychladnout.



Za skvělý recept děkujeme (zdroj: www.veganotic.cz)



Podpořte nás na Facebooku.

Také by vás mohlo zajímat

bottom of page