Hummus
Hummus? To, že se jako jí? Jasně, tuto vynikající pomazánku máte připravenou, dřív než řeknete švec. Ač nemá zrovna lichotivý název, tak po ochutnání se budete rozplývat, a k tomu získáte i plno živin, vitamínů i minerálů.
zdroj foto www.acotedajis.cz
Ingredience na 1 – 2 porce:
400g plechovka cizrny (nebo předem uvařené) 2 lžíce tahini 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy 1 stroužek česneku himalájská sůl, pepř, červená paprika (čerstvý koriandr nebo petržel)
Jak na to?
1.
Cizrnu slijte a propláchněte studenou vodou.
2.
Rozmixujte společně se zbývajícími ingrediencemi.
Náš tip!
Hummus skvěle chutná s řapíkatým celerem, mrkvičkou nebo okurkou.
Za skvělý recept děkujeme (zdroj: www.acotedajis.cz)
Podpořte nás na Facebooku.