top of page

5 skvělých tipů na letní kávu

Horké nápoje jsou v průběhu roku vytlačeny s příchodem teplot nad 20 stupňů Celsia. Jen ta představa horké kávy v parném dni je pro mnohé z nás strašákem, ale proč se vzdávat svého každodenního šálku ken kvůli počasí? Podívejte se s námi na několik druhů kávy a kávových drinků, na kterých si můžete pochutnat i v těch největších vedrech.


Espresso tonic – hořký elegán

Svěží a hořký tonic dodá Vaší kávě ten správný šmrnc a lehce nakyslá chuť Vás osvěží i v tom největším teple. K jeho přípravě budete potřebovat jen hrst ledu, epresso a 1 dl tonicu. Připravenou sklenici naplňte ledem a přilijte tonic. Espresso či dvojité espresso pak nalijte do sklenice po kostkách ledu a sledujte, jak se Vám ve sklenici krásně rozdělí hnědá barva kávy a čirá barva tonicu.


Cold brew – nový osvěžující zážitek


Ledová káva je povětšinou připravována se zmrzlinou nebo ledem – prostě něčím, co nám horkou kávu zchladí. Už jste ale ochutnali cold brew – kávový nápoj, při jehož přípravě je káva zalévána studenou vodou? Večer před odchodem do ložnice si nápoj připravte a kávu nechte extrahovat po dobu dvanácti hodin (cca 10g kávy na 100ml vody). Ráno se můžete těšit z osvěžujícího nápoje, který je sladší a chutnější nežli klasická ledová káva. Před pitím nezapomeňte oddělit kávovou sedlinu od nápoje přefiltrováním! Pokud máte vice času, nechte kávu extrahovat po delší dobu – zažijete nový kávový zážitek.


Frappé, frapuccino a cold caffé latte – ledové klasiky


Letní klasikou je frapéčko, tedy instantní rozpoustná káva se studenou vodou popř. mlékem. Frappovač se pak postará o všechno ostatní a na konec je jen třeba přihodit pár kostek cukru a brčko nebo deštníček na ozdobu. Pokud nemáte profi frapovač stačí sáhnout po šejkru nebo mixéru.


Čím dál oblíbenější variantou je také frapuccino – tedy ledová tříšť s espressem. Pokud jste vlastníky kvalitního a výkonného mixéru, máte vyhráno.


A v neposlední řadě máme opravdovou pochoutku pro milovníky caffé latte. Nelekejte se vysokých teplot a připravte si jeho letní, studenou variantu - cold caffé latt. Stačí Vám k tomu pouze hrnek mléka, led a připravené espresso, které přes kostky ledu do studeného mléka vlijete. A deštníček!



Čerstvě praženou kávu lze zakoupit zde


Podpořte nás na Facebooku.

Také by vás mohlo zajímat

bottom of page