top of page

Rajčatovo-quinoová polévka

Máte už dost klasické rajčatové polévky? I stará klasika se ale může dostat na zcela novou úroveň. Stačí dodat neobvyklý doplněk a máte na talíři zcela něco nového. Touto rychlou polévkou naprosto uspokojíte chuťové pohárky. Quinoa je zázrak, a tak díky ní dodáte tělu řadu prospěšných látek. Tuto zdravou a chutnou polévku si naprosto zamilujete a už ji nebude připravovat jinak.

zdroj foto www.acotedajis.cz


Co budeme potřebovat na 2 porce:

¼ hrnku bílé quinoy ¼ hrnku černé quinoy 1 hrnek vody 2 plechovky loupaných rajčat 1-2 stroužky česneku 1 lžíce cukru 2 lžíce sušené bazalky chilli sůl a pepř olivový olej sójová smetana



1. Quinou několikrát propláchněte horkou vodou a dejte vařit. Jakmile voda dosáhne varu, tak plamen stáhněte na minimum. Quinou nechte podusit, dokud všechna voda nezmizí a quinoa nebude hotová. 2. Mezitím, co se připravuje quinoa, tak si připravte polévku. V hrnci na oleji osmahněte nakrájený česnek a chilli, stačí chvilka, tak aby se uvolnilo aroma. Pak přidejte rajčata. Nakonec dochuťte cukrem, bazalkou, solí a pepřem. Krátce povařte a poté rozmixujte. Polévku můžete také zjemnit smetanou. 3.Do hotové polévky přidejte uvařenou quinou a vychutnejte si rajčatovou polévku s exkluzivní chutí. Pokud vám něco zbyde, tak polévku můžete i zamrazit. A vychutnat si ji pak znovu i o pár dní později.


Za skvělý recept děkujeme (zdroj: www.acotedajis.cz)



Podpořte nás na Facebooku.

Také by vás mohlo zajímat

bottom of page