RAW BAR
Jsou nepečené, jsou zdravé, jsou vynikající, jsou jen z těch nejlepších surovin. Měkké, lahodné, křupavé – prostě chuťová pohádka. Řeč je o raw tyčinkách! Zapomeňte na nezdravé sladkosti plné sladidel, tuku, éček a jiných ,,dobrot“. Připravené za chvilku, jen nechat ztuhnout a pak už jen zdravě mlsat. Ale pozor, hrozí vysoké riziko závislosti!
zdroj foto www.acotedajis.cz
Na 5 tyčinek budeme potřebovat:
30g mandlí 20g kešu oříšků 50g datlové pasty 25g sušených goji 25g sušené mochyně peruánské 2 lžíce datlového sirupu 1 lžíce drcených kakaových bobů 2 lžíce konopných semínek 2 lžíce vlašských ořechů
Na polevu budeme potřebovat:
1,5 lžíce kokosového oleje 1 lžíce agávového sirupu 2 lžičky kakaa pukance na ozdobu
1. Na základ je potřeba ingredience rozmixovat – do jaké míry záleží pouze na vás. Pokud máte rádi větší kousky, mixujte méně. Pokud máte raději hladkou konzistenci, dejte mixéru zabrat. Každopádně je dobré začít nejprve měkkými ingrediencemi (datlová pasta, goji, mochyně) a až potom přidat mandle a kešu, protože právě ořechy nám poskytnou požadovanou texturu. Datlový sirup přijde na řadu až jako poslední. 2. Konopné semínko a kakaové boby do směsi zapracujete pěkně rukama. 3. Z hmoty vyválejte obdélník o tloušťce přibližně 5 mm. Spodní polovinu vyložte vlašskými ořechy, horní polovinu přehněte přes ni a ještě jednou přejeďte z obou stran válečkem. 4. Tekutý kokosový olej smíchejte se sirupem a kakaem. Připravenou placku pak pomažte polevou, posypejte pukanci a dejte do lednice ztuhnout. Nakonec nakrájejte tyčinky, čtverečky nebo kolečka, prostě na tvar, který máte nejraději. Tyčinky jsou dost syté, ale díky mochyni a goji mají svěží chuť.
Za skvělý recept děkujeme (zdroj: www.acotedajis.cz)
Podpořte nás na Facebooku.