Báječná polévka z červené čočky
Zapomeňte na zdlouhavé namáčení, ještě delší vaření a nevzhlednou barvu čočkové polévky. Vyzkoušejte výbornou a hlavně rychlou polévku z té červené! Nemusíte ji předem namáčet, dlouho vařit ani zahušťovat. Zapomeňte na nadýmání, dodejte tělu řadu prospěšných látek a nechte se unášet vynikající chutí čočky s kořením.
zdroj foto www.acotedajis.cz
Co budeme potřebovat na 4 porce:
1l zeleninového vývaru 200g červené čočky 1 plechovka loupaných rajčat 1 červená cibule 1 stroužek česneku koření (obyč + římský kmín, koriandr, zázvor, špetka skořice, sůl, pepř) olivový nebo sezamový olej šťáva z půlky citronu sójová smetana čerstvá petrželka
1. Předem si připravte zeleninový vývar – nejlépe bude samozřejmě domácí, ale bujonem nic nezkazíte. 2. V hrnci na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibulku. Po chvilce přidejte česnek a koření. Až vám kuchyně začne vonět, přihoďte rajčata a zalijte vývarem. 3.
Čočku několikrát propláchněte a přidejte do polévky. Vařte v nezakrytém hrnci doměkka.
4.
Dochuťte citronovou šťávou, popřípadě zjemněte smetanou.
5.
Před podáním ozdobte lístky petrželky a už si jen vychutnejte tu nepřekonatelnou barvu, chuť i vůni.
Za skvělý recept děkujeme (zdroj: www.acotedajis.cz)
Podpořte nás na Facebooku.